Beauty

Suhoća rodnice i kako potaknuti prirodno vlaženje intimnog područja

Razdoblje fizioloških promjena s kojima se prije ili kasnije suočava svaka žena je razdoblje kojeg poznajemo kao perimenopauza, menopauza i postmenopauza.

Kada nastupa perimenopauza?

Kad nastupi perimenopauza, obično između 45. i 50. godine života, većina će žena uz neredovite menstruacije, osjetiti i blaže smetnje poput valova vrućine i potištenosti.

Kada nastupa menopauza?

Menopauza je pak period koji započinje potpunim izostankom ciklusa, u prosjeku u 51. godini života. Tada do  izražaja dolaze simptomi kao što su valovi vrućine, rumenilo, noćno znojenje, nesanica, nagle promjene raspoloženja,  povećanje kilograma ali i suhoća intimnog područja.

Simptomi

Upravo je suhoća rodnice i cijelog intimnog područja jedan od glavnih uzroka smanjenja učestalosti i kvalitete intimnih odnosa jer je vezana uz bolne odnose, crvenilo, svrbež i općenito neugodu.

Suhoća rodnice nije nužno i isključivo vezana uz ulazak žene u menopauzu. Suhoća rodnice se može javiti padom razine estrogena ili kod žena koje imaju nisku razinu estrogena. Pad razine estrogena, osim zbog ulaska u novu reproduktivnu fazu žene može biti uzrokovan porođajem, dojenjem, konzumacijom antidepresiva te nekih drugih lijekova kao sto su lijekovi protiv alergija i prehlade koji utječu na suhoću mukoznih membrana, uključujući vaginalno tkivo. Medicinski zahvat kao što je kirurško uklanjanje jajnika, radijacija, kemoterapija i  Sjögrenov sindrom, također mogu uzrokovati pad razine estrogena.

Mnoge će žene tijekom seksualnog odnosa osjetiti suhoću rodnice zbog nedovoljnog uzbuđenja koje je često posljedica kratke predigre ili zbog fizičkih razloga kao sto je stres. Osim toga, suhoća rodnice, prije menopauze može biti posljedica korištenja agresivnih sredstava za intimnu njegu kao sto su razni sapuni i sprejevi ali i deterdženti za pranje rublja, omekšivači a posebice ukoliko je faza ispiranja rublja skraćena ili nedovoljna. Kemikalije koje se nalaze u  bazenima, masažnim kadama i sl. također mogu pogoršati i doprinijeti pojavi vaginalne suhoće.

Usprkos činjenici da veliki broj žena  pati od suhoće rodnice, to je još uvijek problem o kojemu se malo i rijetko progovara. Jako mali broj žena će potražiti adekvatan tretman od svog ginekologa a još manje ih je spremno razgovarati o problemu sa svojim partnerom ili prijateljima.

Ne smijemo nikako zaboraviti da jedna trećina ukupnog životnog vijeka žene otpada na razdoblje nakon perimenopauze.  Zdravlje i sreća usko su vezani uz razumijevanje potreba svog tijela i od neprocjenjive je važnosti održati hormonalnu ravnotežu i kvalitetetu života tijekom ovog višegodišnjeg perioda. Suhoća rodnice nije neizbježan dio procesa starenja i dio menopauze i postoje metode za rješavanje tog neugodnog problema.

VaGel – gel za poticanje prirodne vlažnosti rodnice

28,05 

Osjetite razliku i zadivljujući učinak 

VaGel je idealan za žene koje osjećaju suhoću rodnice te gubitak elastičnosti i tonusa vaginalnih stijenki uslijed procesa starenja, menopauze, hormonalnih promjena, operativnih zahvata i sl. VaGel je idealan i za žene koje žele djelovati preventivno nakon porođaja, perioda dojenja  i sl.  Gel sadrži 98% sirovina prirodnog podrijetla te visokokvalitetne ekstrakte Manjakani  i Hamamelis. Ovi sastojci prokrvljavaju mukozne stijenke te povećavaju elastičnost i sintezu kolagena. Redovitim korištenjem  podržati ćete prirodno vlaženje rodnice, povećati tonus, elastičnost, senzibilnost i intimni užitak.

 

Pad razine estrogena i vaginalna suhoća

Suhoća rodnice posebno je izražena ulaskom žene u menopauzu zbog pada razine estrogena. Vaginalna sluznica postaje tanja, manje elastična i nedovoljno hidratizirana. Rodnica gubi  tonus i može se javiti vaginalna atrofija.

Osim toga, tijekom menopauze može doci do promjene izgleda vulve, velike usne mogu izgubiti na debljini, odnosno mogu postati puno tanje a osim toga, mnoge žene će primijetiti promjenu vaginalnog sekreta koji može biti vodeniji i pomalo neugodnog mirisa. Sve su to normalni simptomi ali suhoća rodnice, zbog neugode koju može izazvati tijekom odnosa, može voditi u manjak samopouzdanja i gubitak seksualne želje.

Vaginalna suhoća i načini liječenja i sprečavanja

Suhoća rodnice je neugodno i bolno stanje.
Ukoliko patite od ovih simptoma, prije svega, potražite savjet ginekologa kako biste isključili postojanje vaginalne ili infekcije mokraćnog sustava. Najčešća terapija koju će vam odrediti ginekolog je terapija estrogenom u obliku kreme ili tableta kako bi vaše tijelo dobilo zamjenu za taj hormon jer ga više ne proizvodi u dovoljnim količinama. Međutim, estrogenska terapija može imati brojne nuspojave.

Suhoća rodnice - prirodno rješenje

Upravo zbog brojnih nuspojava estrogenske terapije, žene traže prirodno rješenje.

Na tržištu postoji velika ponuda različitih komercijalnih krema za vlaženje. Budite oprezne jer mnoge u svom sastavu sadrže brojne kemikalije koje mogu čak i pogoršati suhoću.
Zato treba tražiti preparate koji potiču prirodno vlaženje i koji su formulirani na bazi prirodnih sastojaka. Potražite proizvode bez hormona, bez bojila, bez mirisa, parabena, silikona i nepotrebnih kemijskih sastojaka.
DermaWise ima upravo takav proizvod. VaGel je gel čijom primjenom se smanjuje suhoća rodnice i čija je učinkovitost za poticanje prirodnog vlaženja potvrđena u ispitivanjima pod nadzorom ginekologa.

100% ispitanica testne grupe, potvrdilo je zadovoljstvo proizvodom i  nakon 28 dana kontinuirane primjene, povećanje prirodnog vlaženja rodnice.

VaGel je gel posebno formuliran uvažavajući principe ayurvedske medicine i sinergije prirodnih ekstrakata: Manjakani i Hamamelis. Manjakani je jedan od najsnažnijih astrigenata koji djeluje na mukozna tkiva i izaziva osjećaj stezanja, povećava elastičnost, prokrvljenost i senzibilnost a samim tim i veće intimno zadovoljstvo. Hamamelis je sastojak koji smiruje upaljeno tkivo, pomaže u borbi protiv infekcija i loših bakterija te uklanja neugodne mirise te hidratizira i potiče prirodno vlaženje.

Vagel

  • Poboljšava tonus i elastičnost vaginalnih stijenki
  • Podržava prirodno vlaženje i djeluje protiv suhoće rodnice
  • Povećava senzibilnost i intimni užitak

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet. Obratite se svom ginekologu prije uporabe bilo kojeg preparata.

VaGel – gel za poticanje prirodne vlažnosti rodnice

28,05 

Osjetite razliku i zadivljujući učinak 

VaGel je idealan za žene koje osjećaju suhoću rodnice te gubitak elastičnosti i tonusa vaginalnih stijenki uslijed procesa starenja, menopauze, hormonalnih promjena, operativnih zahvata i sl. VaGel je idealan i za žene koje žele djelovati preventivno nakon porođaja, perioda dojenja  i sl.  Gel sadrži 98% sirovina prirodnog podrijetla te visokokvalitetne ekstrakte Manjakani  i Hamamelis. Ovi sastojci prokrvljavaju mukozne stijenke te povećavaju elastičnost i sintezu kolagena. Redovitim korištenjem  podržati ćete prirodno vlaženje rodnice, povećati tonus, elastičnost, senzibilnost i intimni užitak.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)