Beauty

Posvjetljivanje intimnog područja

Posvjetljivanje intimnog područja je postupak uklanjanja tamnih mrlja. Taj postupak često nalazimo pod nazivom vaginalno posvjetljivanje iako nema nikakve veze s vaginom. Bez obzira koji izraz koristili, to je postupak kojim se ujednačava ton i posvjetljuje koža perinealnog i perianalnog područja. Područje je to vanjskog spolovila, velikih usni, međice i anusa. Naravno, posvjetljivati se može i koža osjetljivog područja unutarnje strane bedara ili bikini zone a vrlo se često problem tamnije kože pojavljuje i na području pazuha, koljena, zglobova i sl.

Koža vulve je prirodno nešto tamnija i potpuno je normalno imati tamniji ton kože intimne zone. Razlog tome leži u broju i koncentraciji melanocita koji su glavni “krivci” hiperpigmentacija.

Da li je posvjetljivanje vulve zaista potrebno?

Posvjetljivanje kože intimnog područja manje je problem a više trend.

Ono na što trebate obratiti pažnju je promjena u teksturi kože. Naime, tamnija koža na intimnom području, često na dodir može biti hrapavija a to može dovesti do promjena u osjetljivosti tog područja. Ovo su, rekli bismo, prihvatljivi razlozi za razmatranje posvjetljivanja intimnog područja.

Ukoliko se odlučite na posvjetljivanje intimnog područja vulve ili češće, na posvjetljivanje bikini zone, pripazite koja sredstva ćete koristiti. Koža intimnog područja je vrlo osjetljiva. Razne kreme koje se nude na tržištu sadrže štetne sastojke i mogu preagresivno djelovati. Uvijek se odlučite na prirodnu i nježnu kozmetiku koja ne sadrži iritanse. Tako ćete zaštiti i njegovati svoju kožu a istovremeno ćete ostvariti optimalan nivo posvjetljivanja.

Uzroci pojave hiperpigmentacije intimnog područja

Hiper-pigmentacija je bezopasno stanje kože koje nastaje kada neki dijelovi kože poprime tamniji ton od normalnog tena osobe. Obično se javlja kao posljedica pretjeranog skupljanja melanina koji izbija na površinu kože u vidu tamnih mrlja različite veličine, jačine ili oblika. Mogu biti suptilne ili očite, ograničene na sitne mrlje ili se raširiti na većim dijelovima. Te tamne mrlje, mogu na dodir biti drugačije ili identične teksture kao ostali dijelovi normalne kože.

Postoji preko dvadeset stanja kože koja mogu uzrokovati promjenu boje na jednom ili više dijelova kože. U ta stanja ubrajamo: radijacijsku terapiju, opekline, opekline od sunca, kandidu, rozaceau, kontaktni dermatitis, ekcem, vitiligo, neke oblike karcinoma (bazalnih, skvamoznih stanica), melanom, melasmu i sl.

Ta stanja se ne mogu miješati s hiper-pigmentacijom, potamnjenjem kože ili tamnim mrljama na intimnom području do kojeg dolazi uslijed nekih drugih razloga.

Vrlo mali broj žena na svijetu ima besprijekornu kožu na vanjskim i okolnim dijelovima spolnih organa. U usporedbi s ostalim dijelovima kože, većina žena ima nešto tamniju kožu na području genitalija. Postoji nekoliko razloga zašto je to slučaj a hiper-pigmentacija je najčešći.

Na pojavu tamnih hiperpigmentacija intimnog područja, utjecaj ima, naravno, cjelokupno zdravlje, prehrana, životni stil te dob i kvaliteta kože. Činjenica da je vaginalno područje zapravo vlažno područje te je kao takvo podložno promjenama u boji i teksturi kože, znatno doprinosi učestalosti ove kožne promjene. Osim toga, nošenje uskog donjeg rublja i trenje tijekom aktivnosti kao što je vježbanje ali i spolni odnos, dugotrajno znojenje, manjak prozračivanja, nedostatak hidratacije kad je potrebno i sl. igraju veliku ulogu u potamnjivanju kože intimnog područja.

Estetski izgled kože intimnog područja, manje je problem a više trend. Međutim, ono na što trebamo obratiti pažnju i pozabaviti se je promjena teksture kože. Koža koja je promijenila boju često je na dodir hrapavije teksture a to može dovesti do promjena u osjetljivosti tog područja. Ovo su dovoljni razlozi za razmatranje posvjetljivanja vaginalnog područja.

Što je posvjetljivanje intimne zone odnosno vaginalno posvjetljivanje?

Vaginalno posvjetljivanje se uvriježilo kao naziv postupka koji se odnosi na izbjeljivanje odnosno posvjetljivanje kože intimnog područja. Područje uključuje perinealno i perianalno, odnosno područje vanjskog spolovila, velikih usni i međice.

Posvjetljivanje intimnog područja nije novost. Danas, žene koje nemaju nikakve veze s industrijom super modela, striptizom ili glumom, razmišljaju o posvjetljivanju intimnog područja. To više nije tabu a nije ni skupo. Apsolutno je normalno da žena teži ravnomjernijem tonu kože u području genitalija i oko njega.

Posvjetljivanje intimnog područja i koje rezultate možete očekivati

Izbjeljivanje, odnosno vaginalno posvjetljivanje relativno je siguran postupak, ali nisu svi proizvodi pouzdani. Obratite pažnju što obećava sredstvo odnosno postupak kojeg kupujete. Nije isto hoćete li dobiti izbjeljivanje ili posvjetljivanje kože. Ponekad je samo riječ o marketing pristupu a ponekad se zaista radi o sredstvima koja izbjeljuju ton kože. To svakako ne želite. Takva sredstva sadrže agresivne i vrlo često štetne sastojke. Posvijetliti kožu, odnosno ukloniti područje hiperpigmentacije je ono što tražite.

Prije nego krenete u postupak posvjetljivanja intimnog područja, važno je postaviti si realne ciljeve i imati realna očekivanja. Možete očekivati svijetliji ton kože koji je puno bliži vašem prirodnom tenu. Možete očekivati bolju teksturu kože, odnosno koža će vam biti glađa a samim time i osjetljivost se može popraviti. U normalnim okolnostima, područje će vam se manje znojiti tako će vam i postignuti rezultati biti održivi. Ne očekujte da vaginalna koža izgleda sjajno poput kože na vašem licu, vratu ili dekolteu i ne očekujte rezultate od tamno ružičaste do svijetlo ružičaste preko noći.

Oni koji imaju bitno tamniju vaginalnu kožu ne mogu očekivati blijedu kožu u području genitalija ali mogu očekivati ujednačeniji i osvježeni ten.

Kako odabrati kremu za posvjetljivanje intimnog područja

Kreme za posvjetljivanje vaginalnog područja relativno su povoljne. Takve kreme koriste žene širom svijeta. Informirajte se i zaštitite izborom učinkovite, sigurne i pristupačne kreme.

Izbjegavajte hidrokinon i kemijske sastojke kao što je paraben. Izbjegavajte sve kreme koje sadrže abrazivne tvari. Ne birajte kreme koje imaju boje i mirise. Ti sastojci djeluju nadražujuće i mogu izazvati iritacije. Iako je hidrokinon jedan od najučinkovitijih kemijskih sastojaka, rizici jednostavno nisu vrijedni preuzimanja. U DermaWise vam savjetujemo da kao kriteriji odabira kreme za uklanjanje hiperpigmentacije odnosno posvjetlljivanje osjetljive intimne zone uzmete prije svega prirodno porijeklo sastojaka. Birajte Arbutin i druge derivate, poput Biochanin A iz crvene djeteline. Provjerite podatke o proizvođaču i birajte one koji proizvode po strogim propisima Europske Unije. Osim toga, pogledajte recenzije kupaca i naravno rezultate testova učinkovitosti.

DermaWise Gel za Posvjetljivanje Osjetljivih Dijelova Kože na prirodan i nježan način posvjetljuje vaše intimno područje. Dokazano je učinkovit u 95% slučajeva na svim tipovima, tonovima i dijelovima kože. Ovo je siguran, učinkovit i pristupačan gel koji se lako nanosi i brzo upija. Ne sadrži kemijske supstance, nema dodanih boja i mirisa a aktivne tvari za posvjetljivanje kože su prirodnog porijekla. Sa sigurnošću možemo reći da je DermaWise jedan od najboljih dostupnih proizvoda za posvjetljivanje vaginalnog područja. Proizveden u Hrvatskoj po propisima EU. Ručno rađen i strogo kontroliran, DermaWise Gel je siguran i učinkovit.

Gel za Posvjetljivanje Osjetljivih Dijelova Kože

25,93 

DermaWise Gel za posvjetljivanje osjetljivih dijelova kože djeluje dokazano učinkovito na ujednačavanje tona kože vaših najintimnijih dijelova kao i bikini zone, unutarnje strane bedara, prepona, pazuha, koljena i sl. Idealan je za uklanjanje mrlja uzrokovanih depilacijom kao i ožiljaka od akni, uraslih dlačica, postupalnih hiperpigmentacija te sunčanih i hormonalnih mrlja. Primjenom ćete postići uravnoteženiji i svijetliji put kože te ćete smanjiti intenzitet i pojavu novih tamnih mrlja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)