Beauty

Izbjeljivanje intimnog područja

Hiper-pigmentacija je bezopasno stanje kože koje nastaje kada neki dijelovi kože poprime tamniji ton od normalnog tena osobe. Obično se javlja kao posljedica pretjeranog skupljanja melanina koji izbija na površinu kože u vidu tamnih mrlja različite veličine, jačine ili oblika. Mogu biti suptilne ili očite, ograničene na sitne mrlje ili se raširiti na većim dijelovima  a na dodir mogu biti drugačije ili identične teksture kao ostali dijelovi normalne kože.

Postoji preko dvadeset stanja kože koja mogu uzrokovati promjenu boje na jednom ili više dijelova kože kao što su radijacijska terapija, opekline  ili opekline od sunca, kandida, rozacea,  kontaktni dermatitis, ekcem, vitiligo, neki oblici karcinoma (bazalnih, skvamoznih stanica), melanom, melasma i sl. Ta stanja se ne mogu miješati s hiper-pigmentacijom, potamnjenjem kože ili tamnim mrljama na intimnom području  do kojeg dolazi uslijed nekih drugih razloga.

Koža intimnog područja – neujednačeni ton

Vrlo mali broj žena na svijetu ima besprijekornu kožu na vanjskim i okolnim dijelovima spolnih organa. U usporedbi s ostalim dijelovima kože, većina žena ima nešto tamniju kožu na području genitalija. Postoji nekoliko razloga zašto je to slučaj a hiper-pigmentacija je najčešći.

Na pojavu tamnih hiper pigmentacija intimnog područja, osim cjelokupnog zdravlja, prehrane, životnog stila te dobi i kvalitete kože utječe i činjenica da je vaginalno područje zapravo vlažno područje te je kao takvo podložno promjenama u boji i teksturi kože. Osim toga, nošenje uskog donjeg rublja i trenje tijekom aktivnosti kao što je vježbanje ali i seks, dugotrajno znojenje, manjak prozračivanja, nedostatak hidratacije kad je potrebno i sl. igraju veliku ulogu u potamnjivanju kože intimnog područja.
Osim estetskog izgleda kože intimne zone, sto je manje problem a više trend, ono na što trebamo obratiti pažnju i pozabaviti se je promjena teksture kože. Odnosno, koža koja je promijenila boju, na dodir može biti hrapavija a to može dovesti do promjena u osjetljivosti tog područja. Ovo su dovoljni razlozi za razmatranje posvjeljivanja vaginalnog područja.

Što je vaginalno izbjeljivanje?

Posvjetljivanje vaginalnog područja doslovno se odnosi na postupak izbjeljivanja odnosno posvjetljivanja kože perinealnog i perianalnog područja odnosno vanjskog spolovila, velikih usni i međice. Izbjeljivanje intimne zone nije novost. Danas, žene koje nemaju nikakve veze s industrijom super modela, striptizom ili glumom, razmišljaju o izbjeljivanju intimnog područja. To više nije tabu a nije ni skupo. Apsolutno je normalno da žena teži ravnomjernijem tonu kože u području genitalija i oko njega.

Učinci izbjeljivanja intimnog područja

Izbjeljivanje vagine relativno je siguran postupak, ali nisu svi proizvodi pouzdani.
Prije nego krenete u postupak posvjetljivanja intimnog područja, važno je postaviti si realne ciljeve i imati realna očekivanja. Možete očekivati svijetliji ton kože koji je puno bliži vašem prirodnom tenu. Možete očekivati bolju teksturu kože, odnosno koža će vam biti glađa a samim time i osjetljivost se može popraviti. U normalnim okolnostima, područje će vam se manje znojiti tako će vam i postignuti rezultati biti održivi. Ne očekujte da vaginalna koža izgleda sjajno poput kože na vašem licu, vratu ili dekolteu i ne očekujte rezultate od tamno ružičaste do svijetlo ružičaste preko noći.
Oni koji imaju bitno tamniju vaginalnu kožu ne mogu očekivati blijedu kožu u području genitalija ali mogu očekivati ujednačeniji i osvježeni ten.

Kako odabrati kremu za izbjeljivanje intimnog područja

Kreme za izbjeljivanje vaginalnog područja relativno su povoljne. Takve kreme koriste žene širom svijeta. Informirajte se i zaštitite izborom učinkovite, sigurne i pristupačne kreme.

Izbjegavajte hidrokinon i slične kemijske sastojke kao što je paraben. Izbjegavajte sve kreme koje sadrže abrazivne tvari. Ne birajte kreme koje imaju boje i mirise. Ti sastojci djeluju nadražujuće i mogu izazvati iritacije. Iako je hidrokinon jedan od najučinkovitijih kemijskih sastojaka, rizici jednostavno nisu vrijedni preuzimanja. U DermaWise vam savjetujemo da kao kriteriji odabira kreme za izbjeljivanje osjetljive intimne zone uzmete prije svega prirodno porijeklo sastojaka. Birajte Kojic kiseline, Alfa arbutin i druge derivate na biljnoj bazi. Provjerite podatke o proizvođaču i birajte one koji proizvode po strogim propisima Europske Unije. Osim toga, pogledajte recenzije kupaca i naravno rezultate testova učinkovitosti.

DermaWise Gel za posvjetljivanje osjetljivih dijelova kože na prirodan i nježan način posvjetljuje vaše intimno područje. Dokazano je učinkovit u 95% slučajeva na svim tipovima, tonovima i dijelovima kože. Ovo je siguran, učinkovit i pristupačan gel koji se lako nanosi i brzo upija. Ne sadrži kemijske supstance, nema dodanih boja i mirisa a aktivne tvari za posvjetljivanje kože su prirodnog porijekla. Sa sigurnošću možemo reći da je DermaWise jedan od najboljih dostupnih proizvoda za izbjeljivanje vaginalnog područja. Proizveden u Hrvatskoj po propisima EU. Ručno rađen i strogo kontroliran, DermaWise Gel je siguran i učinkovit.

Gel za Posvjetljivanje Osjetljivih Dijelova Kože

30,50  (229,80 kn)

DermaWise Gel za posvjetljivanje osjetljivih dijelova kože djeluje dokazano učinkovito na ujednačavanje tona kože na Vašem intimnom području te osjetljivim dijelovima  poput bikini zone, unutarnje strane bedara, prepona ali i pazuha, koljena i sl. Idealan je za postizanje svjetlije puti kože s manje vidljivim mrljama a posebno je formuliran za uklanjanje mrlja uzrokovanih depilacijom kao i ožiljaka od akni, uraslih dlačica  i sl.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)